пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

 

27 листопада ми відзначатимемо День пам’яті жертв Голодомору. В Україні та в усьому світі у цей день люди традиційно запалять свічки у вікнах — на знак пам’яті та пошани до мільйонів українців, які загинули внаслідок геноциду.

...Щоб у ранки і теплі, й холодні

Не ішли шикуватись хрести,

Щоб не плакали душі голодні,

Свічку-пам’ять свою запали…

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Головне у діяльності бібліотек  по відзначенню чергової річниці Голодомору і вшануванню пам’яті його жертв – донести правду сучасникам про цю трагедію.

Так,  в  бібліотеці-філії №4 КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» для присутніх бібліотекар Наталія Зейкан провела годину-реквієм  «Чорне крило голодомору». Бібліотекар  зазначила, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. Молодь дізналися про причини і наслідки цієї трагедії для людства. Для учасників заходу було проведено огляд літератури «Жнива скорботи», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Укр                     


 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар